Anette Tarstad - Låtskrivare, musiker, arrangör, producent och ljud/ljustekniker
Biografi
Anette är låtskrivare och sångare som även spelar flöjt, piano och bas. Det var hennes flöjtlärare, i början på mellanstadiet, som upptäckte att hon kunde sjunga och som spelade in henne för första gången. Den första låten skrev hon på högstadiet följt av en lång kreativ period då hon tillsammans med kompisen Anna skrev och spelade mycket musik. 

Musiken har sedan följt med under studietiden i Göteborg, Lund och Australien och hon har sjungit i ett antal körer, spelat i band och pluggat musik och musikproduktion på både universitet och folkhögskola.

För att själv kunna styra över den egna musiken kom tekniken att bli en viktig del. 
- Om jag inte hade haft den delen hade många låtar fastnat vid pianot och inte lämnat mitt vardagsrum, säger Anette. Jag spelar in hela processen när jag skriver låtar, det är så de växer fram. Hon producerar sina egna skivor och håller nu på med sin tredje skiva.

Anette skriver musik till och ingår i två olika konstellationer, bandet Anette Tarstad Band samt Sonic Salad. Anette Tarstad band består av Anette på sång och bas, Tania Grosjean på gitarr samt Lotta Braathen på trummor. Sonic Salad består av Anette på sång och bas samt Dan Elfström Tarstad på gitarr, bas och keys.

Anette är även ljudtekniker och ljuddesigner samt ljustekniker och ljussättare. Hon arbetar som scenmästare på en teater.


Anette är även utbildad projektledare och med den erfarenheten har hon jobbat som arrangör för olika konsertserier såsom Lilith Eve i Kungsträdgården och Lilith Live.

Anettes diskografi och filmmusik:
Singeln City Heart släpptes våren 2014


Anettes singel I'm Not Ready For Love släppt 2013

Singeln Maybe släpptes 2013
December 2008 släppte Anette två EP skivor. Den ena av EP skivorna är Anette Tarstad "at" med bland annat låten Tickin'. Här leker hon med sound och rytmer i en alternativ pop med ena foten i folk och den andra i ambiens.
Samma år, 2008, släppte hon även  "Pat Flavour" med gruppen Pat Flavour med material skrivet tillsammans med gitarristen Peter Alkeryd, bland annat  låten "Maybe Wrong was Right". Här är soundet popbaserat  och  mer rock och singersongwriter influerat.


Anette har skrivit musik till dokumentärfilmen "Den enes död" regisserad av Per Karlsson, som just visats på SVT. Se den här.

Anette har även skrivit musiken till dokumentärfilmen "Life goes on" regisserad av Anna Larsson och Regina Kessy som vann Stockholmsdiamanten i år. Se den här.

Anette har även skrivit reklamfilmsmusik till företaget AddXtra som liger ute på deras hemsida Addxtra.se

"Jag skulle säga att låtskrivare är min grund. Det är kombinationen av allt; texten, melodin, känslan och dramaturgin som tilltalar mig. Sång är mitt främsta instrument, som jag kombinerar, oftast med basen, men även med piano, synth eller flöjt."

"Jag jobbade i många år som projektledare inom ett helt annat område än musiken, men jag hamnar ofta fortfarande i den rollen. Det är något jag gärna gör, jag trivs att samordna och planera. Men jag behöver arbeta praktiskt också. Att arbeta som ljudtekniker vid spelningar och på teatern där jag får lösa praktiska tekniska problem är otroligt tillfredställande och direkt. Eller att hitta de rätta ljuden. Likaså i studion som ljudtekniker och producent. Jag trivs med den typen av arbete, det är ett bra komplement till musiken och projektledning."

"Konst? Jag skulle säga att det finns inte många konstformer jag inte har provat. Jag har drejat, sytt och designat kläder och inredning, vävt, knypplat, målat tavlor och väggar, skrivit dikter och försök till böcker, filmmanus och foto. Musiken är dock den konstform som attraherar mig mest. Det är också den konstform som jag inte kan sluta att hålla på med."

"Om det finns något som man helt enkelt inte kan låta bli att göra, kommer man att orka hålla på så mycket att man till slut hittar sitt eget uttryck, och förfinar sin konst. Med viljan, någon slags talang och envishet att inte sluta så kan det bli riktigt bra."

AnetteSite Builder drivs av  Vistaprint